speelgoedtaboe

speelgoedtaboe Afgelopen week schoot ik ’s nachts wakker uit een nachtmerrie. Een nachtmerrie waar je stiekem wel om kunt lachen, maar waarvan ik niet moet denken dat dit werkelijk gebeurt. Ik droomde dat ik mijn zoon ophaalde op het schoolplein en dat ik door de juf op het matje geroepen werd. Hij bleek mijn handboeien mee naar school genomen te hebben en had hiermee een klasgenoot aan het schoolhek geboeid. Oh ja, en hij had nog een blauwig ding in zijn tas zitten wat soms begon te trillen, maar ze hadden besloten de tas maar in de gang te zetten dus ze hebben verder niet gekeken, werd me met een veelbetekende blik medegedeeld. Goed, tot zover mijn droom.

Ik moet er wérkelijk niet aan denken dat ik voor zo’n situatie zou komen staan. Schaam ik me er dan voor dat we seksspeeltjes gebruiken in bed? Nee, niet echt eigenlijk. Maar het is toch ook niet iets wat je met jan en alleman deelt volgens mij. Het lijkt alsof er soms nog een taboe heerst op het gebruik van seksspeeltjes. Ik betrap mezelf er ook op dat als ik voorbij een winkel met seksattributen in de etalage loop, dat ik hier bewust niet naar kijk. Soms zelfs bij lingeriezaken waar pikante lingerie tentoongesteld wordt. Wat is dat toch? Ik kan me nog wel herinneren dat we als vriendinnen onderling eens deelden wat er in het nachtkastje lag, met een borreltje teveel op welteverstaan, zodat we dat ook maar niet te lang zouden onthouden de dag erna. Maar echte details deelden zelfs wij niet.

Toch is er niets geks aan, en is het in feite iets heel normaals. Zoals dat je een nieuwe doos LEGO bestelt voor je kinderen, toch? Op internet las ik dat consumenten in de leeftijdgroep 25-34 jaar de meeste online bestellingen voor seksspeeltjes plaatst. Verrassend genoeg volgt daarop de groep 65+’ers. Oké, dat had ik dan weer niet verwacht. Of misschien wil ik daar gewoon niet over nadenken, gezien het feit dat mijn ouders zich in die leeftijdscategorie bevinden. Daarvan zijn de meeste bestellingen binnen die doelgroep overigens latex kleding, sexy lingerie of een vibrator.

Maar goed, even terug. Het taboe. Ik denk dat het taboe op praten over seksspeeltjes voortkomt uit het feit dat ook het praten over seks met anderen nog steeds niet als ‘normaal’ gezien wordt. We maken allemaal onderling grapjes binnen de vriendengroep over seks. App-groepen ontploffen met schunnige filmpjes en foto’s waar we vervolgens smaakvol om kunnen lachen. Maar écht met een vriend of vriendin bespreken hoe het er nu eigenlijk aan toegaat tussen de lakens en wat je daarvan vindt, nee, dat is niet iets wat ik snel doe. En in mijn omgeving zie ik dat ook niet zozeer gebeuren. Op zich prima, het is ook goed om nog iets van privacy te behouden. Maar hoeveel gemakkelijker zou het zijn als ook hierover gepraat wordt alsof je iemand vraagt hoe de vakantie geweest is. „Hoe is het met je? Goede vakantie gehad? En afgelopen week nog goeie seks gehad?” Stiekem moet ik hier wel om lachen, en zie ik het nog niet zo snel gebeuren. Alhoewel ik een collega had die regelmatig gekscherend riep: „Is er nog geneukt van het weekend?” Maar serieus antwoorden deden we natuurlijk allemaal niet.

Seks is iets normaals, en de reden waarom er elke dag zoveel baby’s op de wereld gezet worden. Dus ik ben voor een revolutie. Laten wij samen starten met een nieuwe beweging. Laten we morgen aan onze collega vragen bij het koffieapparaat of hij/zij een fijne avond heeft gehad met de partner. En welke seksspeeltjes er in het nachtkastje liggen, en of hij/zij nog aanraders heeft. Laten jullie weten hoe dit is gegaan?

Oh ja, en ik heb uiteraard direct ons nachtkastje leeggehaald na die droom. Alles ligt nu ‘onopvallend’ verstopt in het washok in een box naast het wasmiddel. Hiervan weet ik zeker dat de kids nooit in de buurt zullen komen.


- Little Miss Nosey

P.S. Volg ze ook op Facebook!





      31-03-2021 10:15     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Neem contact met ons op