Seks en economie

Moeder van: hmm ja??
DiNa's: Wil je eens een blog schrijven over seks en economie?
Moeder van: Seks en Economie? Oh jullie bedoelen hoeveel geld er in de seks wereld omgaat?
DiNa's: Nee, dat bedoelen we niet.
Moeder van: Oh, bedoel je dan hoeveel er aan seks verdiend wordt door de diverse takken van industrie, prostitutie, seks toys, films enz?
DiNa's: Nee, hier lees dit artikel maar eens dat deze hoogleraar heeft geschreven, dat begrijp je wel wat wij bedoelen.
Moeder van: Oh.. Ok, Ik zal me er eens in verdiepen.
Ik had nog nooit van deze dame gehoord, dus research doen. Volgens mij hebben ze bij DiNa’s te veel tijd om handen dat ze met zo een verzoek komen. Tjonge wat lezen die voor artikelen? Ze moeten natuurlijk wel bij blijven op vakgebied en zo, laatste belastingregels, wat is wel veilig en wat niet, is het schadelijk voor milieu, discriminerend of door kinderhandjes gemaakt. Want dan komt het er niet in bij DiNa’s. Website updaten enz, daar gaat al veel tijd in zitten, dus dat ze ook nog eens tijd hebben om artikels van totaal onbekende hoogleraar over seks en economie te lezen? Ok, wat kan ik daar allemaal over vinden.
De stelling is: De markt van seks en liefde is een markt van vraag en aanbod
Dus op onderzoek uit!
Als je zin hebt in seks sta je er natuurlijk niet bij stil om seks te zien als economie, een markt van vraag en aanbod. Je weet wel dat als er weinig speeltjes zijn, de prijs omhoog gaat, en zo voort, maar op de (hetero) seksuele markt wordt het aanbod geleverd door vrouwen en de vraag komt van de mannen. Mannen denken nu eenmaal meer aan seks en hebben ook meer zin in seks. Dat zeggen ze niet alleen in diverse onderzoeken, dat blijkt ook uit masturbatie gedrag.. jup.. ook daar wordt onderzoek naar gedaan. Onderzoekers vinden dit blijkbaar de manier om de seks-drive te meten, je hebt er niks voor nodig, geen partner, geen geld,alleen een beetje tijd. Je hoeft alleen maar eerlijk toe te geven dat je het doet en hoe vaak je het doet.
Als mannen de behoefte hebben, en vrouwen de capaciteit om te “leveren” gaat het om koop en verkoop, zij verkoopt en hij koopt: met etentjes, geld, cadeautjes. Maar ook bescherming, aandacht, luisteren enz. En zoals het is op elke economische markt. Zolang er ongeveer evenveel vrouwen zijn is als mannen er niets aan de hand en is de balans in evenwicht. Zijn er echter weinig vrouwen en veel mannen, dan wordt de prijs hoger. Je ziet het ook bij onze mede zoogdieren, de apen. De mannetjes zullen veel meer hun best moeten doen, harder brullen, zelfverzekerder zijn dan andere apen, anders vallen ze niet op en valt er niets te paren.
Ook in de wereld van ons zoogdieren geld echter: Veel mannetjes weinig vrouwtjes, dan zullen ze meer moeite moeten doen om ons te versieren. De vrouwen hoeven zich minder te “etaleren” ze hoeven geen aandacht te trekken, kleding is anders, vroeger zou er door de familie van de man een bruidsschat betaald moeten worden. Er is minder “marketing” nodig. Een bioscoopje en daarna een patatje op de hoek gaat er niet in als er veel aanbod is en een andere je een romantische boottocht over de rijn beloofd met aan boord een diner. Voor jou tien andere, geen hand vol maar een land vol, dat soort taferelen. In dit geval zal er ook niet meteen overgegaan worden tot het hebben van seks na een date, maar pas bij de 7e of 8e keer. De vrouw verkeerd immers in de positie om te wachten. Ze heeft de aandacht en er is niet veel concurrentie.
Als er meer vrouwen zijn dan mannen, is het omgedraaid. De vrouwen zullen meer moeite moeten doen om op te vallen. Dan kun je wel een boottocht over de Rijn vragen, maar als een ander dan genoegen neemt met een saucijzenbroodje op een bankje in het park, vis je achter het net.
Dus zullen de rokken wat korter worden, de knoopjes van de bloes wat verder open, de marketing wordt wat verder uitgebreid. Maar niet zover dat de “waar” te goedkoop wordt. Het blijkt dat dan ook het hebben van seks na een date, niet pas na de 7e of 8e date is, maar al na de 2e of 3e. “ de prijs wordt verlaagd, maar niet te laag”
Natuurlijk hebben de degene die de waar verkoopt, de vrouwen in dit geval, ook last van concurrentie. We willen wel de waarde van de goederen op peil houden, dus waarschuwen we elkaar om “het” niet zomaar weg te geven en dus kijken we neer op vrouwen die “de waren” voor een habbekrats weggeven. We bekijken vrouwen met natuurlijk seks appeal dan ook met argus ogen, dit werkt zelfs door op het werk. Bij de sollicitatie procedure bijvoorbeeld. Een vrouwelijk interviewer van een nieuwe kandidaat zal een vlot ogende sexy dame niet zo snel aan nemen, dat is concurrentie, terwijl een man daar heel anders overdenkt.
Of dit allemaal echt zo is, zo niet romantisch.. ik weet het niet.. Ik weet wel dat ik eens een vrouwelijke manager heb gehad, en die moest mij echt niet, maar of ik nou zo een grote concurrentie was hahaha, ik betwijfel het.
Groetjes de moeder van...
P.S. Volg ze ook op Facebook!


Reacties (0)
Geen reacties gevonden.

Hulp nodig?
Neem contact met ons op